Congresul Fegime de la Hamburg

Congresul Fegime de la Hamburg

EDIȚIA A 17-a a CONGRESULUI INTERNAȚIONAL FEGIME

Sub deviza ”Împreună generăm un viitor mai bun!”, tema Congresului Internațional al grupului FEGIME, desfășurat la Hamburg între 29 iunie – 01 iulie 2023, a fost SUSTENABILITATEA.

”Sustenabilitatea este capacitatea de a răspunde nevoilor generațiilor actuale fără a compromite nevoile generațiilor viitoare, prin asigurarea unui echilibru între creșterea economică, îngrijirea mediului și bunăstarea socială.”

Până acum, grupul FEGIME a acționat pe cinci direcții strategice: Digitalizarea, Marketingul, Dezvoltarea profesională, Extinderea și Succesiunea. De acum înainte, grupul va acționa și pe a șasea direcție strategică: Sustenabilitatea.

În vederea stabilirii direcțiilor de acțiune legate de sustenabilitate, am studiat Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU (planul de lucru comun al umanității pentru eradicarea sărăciei, combaterea inegalității și oprirea schimbărilor climatice până în 2030) și am consultat experți interni și externi. În urma analizelor efectuate, am stabilit obiective care includ atât măsuri care vizează companiile membre, cât și măsuri pe care dorim să le aplicăm împreună cu clienții, furnizorii și partenerii noștri. Pentru a reuși, trebuie să lucrăm împreună!


Agenda Congresului Fegime de la Hamburg

AGENDA CONGRESULUI

Agenda Congresului a acoperit tematici legate de modalitatea în care managementul grupului și membrii acestuia abordează direcțiile legate de sustenabilitate.

La Congres au fost invitați doi renumiți conferențiari: Nuno Moreira da Cruz, Director Executiv al Centrului pentru Afaceri Responsabile din cadrul „Universidade Católica Portuguesa” și Richard Watson, specialist în previziuni strategice la „Cambridge Judge Business School”, care au vorbit despre Sustenabilitate ca strategie în afacerile responsabile și despre tendințele de evoluție ale pieței.

Membrii programului FEGIME Future au vorbit despre importanța succesiunii în dezvoltarea pe termen lung a companiilor din grup.


PARTICIPANȚI

La Congres au participat reprezentanții membrilor grupului FEGIME din toată lumea, delegații furnizorilor strategici ai grupului și alți invitați. Din România au participat următorii parteneri:

Răzvan Copoiu – General Manager Romania & SEE, SIGNIFY;
Dan Roșu – General Manager NEE, GEWISS;
Cristian Deaconu – Sales Director, SCHNEIDER ELECTRIC;
Costin Petcu – Sales Manager EWS, EATON ELECTRIC;
Dan Mușat – Country Manager Romania, ZUMTOBEL;
Andrei Secelean – Head of Smart Infrastructure, SIEMENS.

Participanții la Congres


FEGIME FUTURE

În cadrul Congresului au luat cuvântul reprezentanții programului Fegime Future, program destinat pregătirii celor care urmează să preia acționariatul companiilor din cadrul grupului.

Reprezentanții Fegime Future din România prezenți la Congres au fost: Larisa Popa (Consolight), Matei Ciorba (Electroglobal) și Zsolt Mezei (Levirom).


RETRAGEREA DOMNULUI DAVID GARRATT

La finalul Congresului, domnul David Garratt, Managing Director al grupului FEGIME, a anunțat că se pensionează, după 13 ani de activitate în cadrul grupului.

Doamna Anna Konopasek a preluat poziția de Managing Director al grupului FEGIME. Doamna Konopasek are o experiență de peste 15 ani în domeniul distribuției de materiale electrice și a lucrat timp de 6 luni alături de domnul Garratt, pentru asigurarea continuității funcției de Managing Director.

David Garratt and Anna Konopasek


Gala Dinner

CINA FESTIVĂ

După Congres, grupul FEGIME a organizat Cina Festivă la ”Fish Auction Hall”, pe malul râului Elba din Hamburg.