Grupul FEGIME se extinde și îl numește director general pe Costin Cuneșteanu

După ce Fegime, grupul distribuitorilor de echipamente electrice, s-a extins în 2015, prin primirea unui nou membru (compania Consolight), acesta continuă să își consolideze poziția pe piața românescă prin numirea domnului Costin Cunesteanu în poziția de director general al grupului.

Cu o experiență de aproape 20 de ani în domeniul iluminatului și echipamentelor electrice, Costin Cuneșteanu își propune să transforme grupul Fegime România în cel mai mare operator de pe piața de profil din România. Acest obiectiv va fi atins prin unificarea activităților comune ale membrilor grupului și maximizarea valorii serviciilor oferite furnizorilor și clienților fiecărui membru.

Costin Cuneșteanu a ocupat succesiv funcții de conducere în cadrul departamentelor de marketing și de vânzări din cadrul diviziei de iluminat a companiei Philips România, contribuind la dezvoltarea strategică și operațională a acesteia.

Grupul Fegime reunește companii independente de distribuție a echipamentelor electrice, combinând avantajele oferite de prezența internațională – strategii unitare la nivel european, schimbul de informații și de experiență, contracte globale cu marii furnizori, campanii promoționale desfășurate simultan în toate țările etc. – cu avantajele date de flexibilitatea, agilitatea și serviciile de înaltă calitate ale fiecărui membru, în beneficiul clienților și furnizorilor grupului.

Fegime operează la nivel european în 18 țări și înglobează peste 230 de distribuitori de echipamente electrice, aceștia însumând o cifră de 4.7 miliarde euro și 10% cotă de piață. Furnizorii grupului Fegime sunt companii renumite, dintre care amintim Legrand, Philips, Schneider Electric, Eaton, Obo Bettermann, Pypelife etc.

În România, Fegime este compus din trei distribuitori de echipamente electrice, Consolight, Levirom și Power Electric, aceștia reprezentând 8% din piața românească de profil, cu o cifră de afaceri de 37 milioane euro și peste 200 de angajați, având filiale în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Timișoara și Craiova.